Encara no havíem
publicat la recepta de l’arròs brut i no podia ser… Aprofitat
ara que hi ha esclata-sangs, perquè ens hi agraden molt.
L'arròs brut és un
dels meus plats preferits, cada dos diumenges per costum din d'arròs
brut a casa.
Aquí vos deix els
ingredients que es solen utilitzar i la preparació, però a partir
de això a cada casa o fan al seu gust.
I amb diferència a
tots, l'arròs brut que pas de gust a l'any de menjar “l'arròs
brut de matances”.
Ingredients
per a 4 persones:
- 700 g de carn variada (pollastre, faraona, colomí, guàtleres, costella de porc, conill…)
- un fetge de conill o de pollastre
- ½ ceba mitjana
- 1 all
- 1 tomàtiga
- 100 g de mongetes tendres
- 150 g d’esclata-sangs
- uns brots de julivert
- 5 cullerades d’oli d’oliva
- 300 g d’arròs
- uns brins de safrà
- sal
- pebre bo
- 2 litres d’aigua
No fa
falta posar tots els ingredients de carn i verdura mencionats, només
uns quants, però com més se n'hi posin més gustós serà l'arròs.
Preparació:
Tallau
la carn a trossos regulars i salpebrau-la. Netejau les mongetes i els
esclata-sangs i posau-los a degotar.
Pelau la
ceba i picau-la ben fina.
Posau
una olla al foc amb 2 litres d’aigua. Quan bulli, abaixau el foc al
mínim.
Posau
una greixonera al foc amb l’oli i sofregiu-hi la carn fins que
sigui ben rossa. Incorporau-hi ara la ceba i coeu-la a poc foc. Al
cap de 10 minuts, afegiu-hi la tomàtiga. Quan tengui un aspecte
brillant, incorporau-hi els esclata-sangs i les mongetes i feis-ho
coure 5 minuts més.
Abocau-hi
ara l’aigua bullent i feis coure el conjunt al mínim.
Mentrestant,
torrau el fetge. Picau l’all dins el morter. Afegiu-hi el safrà un
poc torrat, el julivert trinxat i el fetge. Picau bé la mescla fins
que es faci una pasta.
Quan la
carn sigui pràcticament cuita, comprovau el punt de sal i rectificau
si fos precís. Tirau-hi l’arròs. Al cap de 5 minuts, abocau-hi el
contingut del morter i acabau de coure’l durant 5-7 minuts més (al
vostre gust).
Podeu
acompanyar-lo de rave, olives trencades, ravanets, pebre verd… A ca
meva normalment sempre l'acompanyam amb pebre verd o ravanets.
Hola Neus, a ca meva l'arros brut es fa cada Diumenge perquè agrada molt. Però personalment a mi m'agrada mes la paella perquè m'agrada menja ses cames de es crancs jajaja! Algun dia prepararé la teva recepta perquè normalment qui prepare l'arros brut a ca meva es el meu pare.
ResponderEliminarUn peto!
Veig que te cuides be idò els cap de setmana jeje. Idò has de provar un dia de fer arros brut, es boníssim.
EliminarA mi personalment crec que també m'agrada mes la paella i sobretot quan es melosa.
Mira quina coincidència, a mi el que mes m'agrada també són les cames de cranca!!
Un saludo amiga.
Hi ha mil de recetes d'aquest plat perque a cada casa te la seva. Algun dia probare de fer la teva. A veure si me surt bo.
ResponderEliminarHola Marc, si com amb tot, cada casa ho fa a la seva manera. A cada lloc que l'he provar a estat diferent, tothom cuina amb els ingredients que mes agraden. A casa meva ja es diferent si el cuin jo que si el cuina mumare. :)
Eliminar